Video impressie en presentaties The way to transmedia

Impressie van het symposium The way to transmedia 5 november 2011

Transmedia. Een nieuwe manier van media maken binnen het veranderende media landschap. De ultieme vorm van multimediale verhalen vertellen waarbij de kijker actief betrokken wordt. Maar hoe werkt het nu? Wat wordt er onder verstaan? Translab Rotterdam ging in het symposium The way to transmedia, tijdens het Image Festival op zaterdag 5 november, met een aantal sprekers uit de wereld van de film, tv, communicatie en games op onderzoek uit.

Presentatie Hille van der KaaHille van der Kaa is eigenaar van de De Uitgeeffabriek. De Uitgeeffabriek verzorgt transmediale scripts en formats en workshops op het gebied van transmedia storytelling. Ze werkte onder meer voor De Efteling (Raveleijn) en NTR (HoelaHoep). Daarnaast is Van der Kaa als docent verbonden aan de Hogeschool van Journalistiek en Universiteit van Tilburg, waar ze de link legt tussen nieuwe vertelvormen en journalistiek.

Presentatie Didi Koller & Babbe NoyaDidi Koller en Babbe Noya hebben samen in opdracht van Radio Nederland Wereldomroep de transmediale serie “ Sam en zijn Wereldkids-reporters” geproduceerd. In deze serie worden toekomstige expatkids getriggerd om reporter te worden voor de site Wereldkids.nl. Ze gaan naar een nieuw en vreemd land en zullen tegen bepaalde problemen aanlopen, zoals heimwee, vreemd eten en het missen van hun Nederlandse vrienden. Met deze serie bereiden de kinderen zich voor op de veranderingen door verschillende opdrachten te vervullen.

Met dit project hebben zij in 2011 de zilveren SpinAward gewonnen in de categorie “Beste Jong Talent”.

Presentatie Joeri Rodenburg


Joeri Rodenburg is een creatief strateeg die zijn reputatie heeft opgebouwd door innovatieve reclamecampagnes te bedenken die inspelen op trends als guerillia marketing, social media en transmedia storytelling.

Hij was verantwoordelijk voor het concept en game design voor de introductie van twee nieuwe TV kanalen in Nederland: Syfy channel en 13th street. Hiervoor heeft hij They’re here gelanceerd, de eerste Alternate Reality Game in Nederland. Beloond met een ADCN award voor beste game concept. Sindsdien is hij betrokken geweest bij een groot aantal transmediale producties, waaronder recentelijk de pilot voor de zombieserie SALIGIA-7 die werd uitgezonden tijdens TV lab en de online soap ‘hun eerste keer’ voor Soa Aids Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: